Letni obiadek pełen witamin , zdrowia. Mało kalorii , syty tylko zajadać.
Letnia kasza z warzywami i jajkiem sadzonym
składniki
1 woreczek kaszy
1/4 szt kalafiora
1/2 szt papryki zielonej
1/2 szt papryki czerwonej
1 garść fasolki szparagowej
kucharek
1 łyżeczka masła
Sól morska
3 jaja
Kalafior obieramy odcinamy kilka różyczek, fasolkę obieramy , odcinamy końce kroimy na pół. Kalafior grotujemy razem z fasolką w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Papryki kolorowe kroimy w paseczki. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Jajka sadzimy na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu- solimy do smaku. Na patelni rozpuszczamy trochę masła podsmażamy pokrojone papryki , dodajemy kasze - mieszamy . Dodajemy kalafior i fasolkę. Mieszamy razem - doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z jajkiem .
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńMniam mniam - to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuń