Te naleśnik powstały dla osób nie co starszych tak po 18 roku życia .
Naleśniki z rumem i bitą śmietaną
składniki
5 szklanek mleka
1 szt budyń śmietankowy
cukier
2 jajka
1 łyżka oleju
mąka
2 szt śmietany 30%
3 łyżki cukru pudru
orzechy laskowe tarte backmit
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę 30 procent ubijamy z cukrem pudrem i odrobina rumu. Robimy ciasto na naleśniki. Jajka ubijamy z cukrem i mlekiem. Dodajemy maki aby powstało ciasto naleśnikowe. Na koniec dodajemy łyżkę oleju i jeszcze raz miksujemy. Smażymy naleśniki. Jedna ubita śmietanę łączymy z zimnym budyniem - ubijamy dodając rum do smaku. Masę chłodzimy.
Zimne naleśniki przekładamy masą rumową. Ozdabiamy bita śmietaną i posypujemy tartymi orzechami laskowymi.
Na tym sprzęcie z sklepu internetowego redconn.pl
naleśniki pieką się same bez zapachu smażonego tłuszczu bez dymu itd..sama przyjemność
Polecam dla smakoszy tych łakoci .
pyszności:) takie rzeczy to ja bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuń