Smaczna sałatka kolacyjna , nadaje się tez na chlebek jako pasta . Zdrowo i szybko tak jak lubimy .
Sałatka tuńczykowa z pieczarkami i groszkiem
składniki
1/2 słoika pieczarki konserwowe
4 marchewki młode
1 puszka groszek zielony
tuńczyk kawałki w oleju
pieprz kolorowy ziarnisty
natka pietruszki
1 garść fasolki żółtej
Fasolkę zółtą lub zieloną i młode obrane marchewki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy drobno. Groszek zielony odcedzamy z zalewy. Pieczarki kroimy w kosteczkę , mniejsze sztuki można w plasterki. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Składniki mieszamy z sobą doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym i jak trzeba to solą . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sałatkę chłodzimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz