Suplementy
▼
niedziela, 7 lipca 2013
Sałatka z kaszy gryczanej i fasolki szparagowej
Zostało mi od obiadu troszkę fasoli szparagowej dlatego postanowiłam zrobić sałatkę z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej.
Sałatka z kaszy gryczanej i fasolki szparagowej
składniki
1 woreczek kaszy gryczanej
1 garść fasolki szparagowej
20 dag kiełbaski
szczypior
4 ogórki małosolne
olej rzepakowy
Sól morska
pieprz biały
2 ząbki czosnku
Kasze gryczaną gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Szczypior siekamy. Kiełbaskę cieniutka ala kabanosy kroimy w plasterki. Ogórki kroimy w kosteczkę. wszystkie składniki mieszamy z sobą. Fasolkę szparagową oczyszczamy odcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Zimną kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki. Do oleju dodajemy sól,pieprz i wyciśnięty czosnek - mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz