Taka suróweczka wspaniale pasuje jak dodatek do obiadu . Zdrowa lekka , mało kalorii.
Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych
składniki
1/2 szt czerwonej kapusta
2 marchewki
15 dag winogron czerwony
1/2 szt cebuli
Sól morska
pieprz biały
jogurt naturalny 0%
cukier
sok z cytryny
Czerwoną kapustę kroimy drobniutko. Następnie solimy ją , dodajemy odrobinę cukru i soku z cytryny- mieszamy. Ugniatamy ręką aby zmiękła i odstawiamy n a10 min. Winogrona myjemy i kroimy na połówki. Cebulę siekamy drobno solimy ugniatamy ręką i odstawiamy na chwilę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Składniki łączymy z sobą. Dodajemy jogurt - mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz