Oj nie ma nic lepszego w gorący dzień jak pyszna, zimna owocowa galaretka ...mmm pycha
Wieloowocowa galaretka na oranżadzie
składniki
2 szklanki oranżady białej
1/2 szklanki poziomek
15 dag truskawek
2 brzoskwinie
3 szt morele
żelatyna Winiary
1 gruszka
Gruszkę obieramy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Z brzoskwini i moreli usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Truskawki myjemy osuszamy kroimy na części. Oranżadę białą podgrzewamy mieszamy aby bąbelki uciekły. Żelatynę według przepisu moczymy w kilku łyżkach wody i dodajemy do ciepłej oranżady - mieszamy chłodzimy. Do foremek silikonowych wkładamy pokrojone owoce , warstwami lub na przemian . zalewamy żelatyna i odstawiamy do zastygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz