Takie śniadanka moje córka uwielbia i dzięki nim ściągam ją z łóżka w ten wakacyjny czas . Omleta podajemy z musem brzoskwiniowym Stovit.
Tostowy omlet śniadaniowy
składniki
4 kanapki chleb tostowy
2 szt jajka
2 łyżki mleka
4 krople extrakt wanilii
2 łyzeczki cukier
borówka amerykańska
mus brzoskwiniowy stovit
masło
Sól morska
Jajka myjemy rozbijamy i mieszamy widelcem z mlekiem , cukrem, odrobiną soli i extraktem wanilii. Szykujemy średniej wielkości patelnię i rozpuszczamy na niej łyżeczkę masła. Kanapki chleba tostowego moczymy w jajko obficie i układamy na patelni aby powstało kółko. Można przerwać namoczony tost aby dopasać kawałki. Następnie na chlebek wylewamy reszt jajka jakie zostało z moczenia tostów. Nakrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu. Po kilku minutach przewracamy na druga stronę za pomocą pokrywki. Drugą stronę smażymy kilka sekund. Wykładamy omleta na talerz smarujemy musem brzoskwiniowym i ozdabiamy borówkami.
Smacznie, kolorowo i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuń