Smaczna sałatka z selera konserwowego z dodatkiem sera zółtego i fasoli czerwonej.
Sałatka selerowo serowa z fasolą
składniki
1 słoik selera konserwowego
20 dag sera zółtego
1 puszka fasoli czerwonej
szczypiorek
Sól morska
25 dag szynki konserwowej
1/2 słoik majonez
1/3 słoika papryki konserwowej
Seler konserwowy odcedzamy z zalewy. Szyneczkę kroimy drobno w kosteczkę. Fasolę czerwona odcedzamy z zalewy. Szczypiorek cienki myjemy osuszamy i siekamy drobno. Paprykę konserwową odcedzamy i kroimy drobno. Ser zółty ścieramy na tarce duże oczka. Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Dodajemy majonez. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki na ok 20 min. Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz