Foremki do lizaków można kupić w sklepie internetowym www.emako.pl
Dwie silikonowe foremki pozwalają na jednorazowe przygotowanie 12 lizaków w kształcie serc oraz kwiatków. Przygotowanie lizaków jest dziecinnie proste a dzięki możliwości zastosowania swojej autorskiej kompozycji i zatapiania w czekoladzie niezliczonych dodatków Twoje lizaki będą za każdym razem wielką niespodzianką
Pyszne czekoladowe lizaczki
składniki
1 szt czekolada gorzka
1 szt czekolada mleczna
1 szt czekolada biała
2 łyżki migdały
1 łyżka posypka kolorowa
1 łyżeczka kawa inka
Wlewamy wodę do garnka i kładziemy na nim miskę będziemy rozpuszczać czekoladę. Kiedy miska zrobi się ciepła wkładamy połamaną czekoladę najpierw gorzką. Mieszamy aż czekolada rozpuści się .Łyżką nabieramy czekoladę i wypełniamy nią kilka form do lizaków do pozostałości dodajemy kilka kostek białej czekolady i mieszamy do rozpuszczenia taką masą napełniamy pozostałe formy. Posypujemy formę kolorowa posypką. Następnie rozpuszczamy czekoladę mleczną i napełniamy kilka lizaków dodając kawałki migdałów. Do reszty dodajemy kawę inkę i kilka kostek białej czekolady - mieszamy jak się rozpuści napełniamy pozostałe lizaki. To samo robimy z białą czekoladą wypełniamy kilka lizaków a do reszty dodajemy odrobinę kawy inki - mieszamy i napełniamy lizaki. Wkładamy patyczki do foremek i wstawiamy do lodówki na ok 25 min. Po tym czasie wyciągamy lizaki z formy.
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz