Roszponka z ogórkiem zielonym i sosem awokado
składniki
2 garście roszponki
1 ogórek zielony
1 cebula czerwona
2 awokado
2 ząbki czosnku
Sól morska
2 łyżki śmietana 12%
1 pomidor
Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy i kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w długie cienkie paski. Cebulę czerwoną kroimy w piórka, pomidora myjemy i kroimy w kawałki. Robimy sos z awokado, miksujemy czosnek dodajemy obrane i pokrojone awokado , dodajemy śmietanę i sól do smaku- wszystko miksujemy. Sos chłodzimy. Na talerz wykładamy sos smarujemy nim kawałek talerza na którym będziemy układać sałatę. Na talerz dokładnie na sos układamy sałatę , dodajemy długie paski ogórka , kawałki pomidora i posypujemy piórkami cebuli. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz