Cieciorka dalej króluje w mojej kuchni , dziś postanowiłam zrobić pastę kanapkową . Choć kanapek unikam , to mogę ją podjadać łyżeczką :)
Pasta kanapkowa z cieciorką
składniki
1 puszka cieciorki
5 jajek
2 łyczki oleju lnianego
Sól morska-
2 ząbki czosnku
pieprz biały
Cieciorkę wyciągamy z puszki , odcedzamy na sitku. Czosnek ok 2 duże ząbki obieramy i przeciskamy przez praskę. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je i obieramy. Następnie miksujemy cieciorkę z czosnkiem. Dodajemy jajka, olej lniany sól do smaku i pieprz. Jeszcze raz wszystko miksujemy na gładką masę. Pastę chłodzimy i podajemy z chlebkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz