Dalej walczę z fasolą mung , mam dużo pomysłów a fasoli coraz mniej .
Dziś coś super extra - fantastyczne połączenie fasoli z wędzoną makrelą.
Sałateczki z makreli wędzonej , fasoli mungi czerwonej papryki .
składniki
1 szklanka fasoli mung ekologicznej Symbio
1 szt makrela wędzona
1 papryka czerwona
1 cebula biała
olej rzepakowy
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
Fasolę mung moczymy przez całą noc. Następnie wymieniamy wodę i gotujemy ok 20 min. Odcedzamy i studzimy. Paprykę czerwoną myjemy , usuwamy pestki i kroimy w drobną kosteczkę. Makrelę wędzoną obieramy , usuwamy ości i skórę, rozdrabniamy. Cebulę siekamy drobno. Łączymy z sobą cebule ,paprykę i mięso makreli. Dodajemy olej rzepakowy - mieszamy. Doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz