Tak jak poprzednio fasolę mung użyłam ekologiczną firmy SYMBIO
o jej właściwościach pisałam już na blogu
http://www.mojakuchniamalutka.blogspot.com/2014/01/saatka-z-fasoli-mung-z-pieczarkami.html
Sałatka z paluszkami krabowymi , rukolą i fasolą mung
składniki
1 szklanka fasoli mung ekologicznej SYMBIO
1 garść rukoli
5 szt paluszki krabowe
1 cebula
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
olej rzepakowy
Rukolę myjemy i osuszamy
w wirówce do sałaty. Paluszki krabowe kroimy w plasterki. Fasolę mung
najlepiej namoczyć na noc a jak nie ma takiej możliwości to choć na
kilka godzin tego samego dnia. Cebulę siekamy drobno. Namoczona fasolę
gotujemy w nowej wodzie ok 30 min. Odcedzamy i studzimy. Do zimnej
fasoli dodajemy posiekaną cebule , paluszki i rukole . Lekko mieszamy.
Wlewamy ok 4 łyżki oleju rzepakowego, solimy do smaku i doprawiamy
pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Wszystko lekko mieszamy i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz