Lekkie wiosenne danie z moimi ulubionymi krewetkami. Doprawione czosnkiem , szafranem , tymiankiem i odrobina rozmarynu.
Smakuje wybornie.
Krewetki w sosie maślanym z odrobina szafranu.
składniki
1 opakowanie krewetki mrożone
tymianek
rozmaryn
Szafran - nitki
sól morska
2 łyżki masło do smażenia
1 szt cukinia młoda
2 pomidory
3 ząbki czosnku
makaron penne razowy
Krewetki ja użyłam zamrożonych odmrażamy , wyciągamy je z mroźni ok 1 godzinę przed przyrządzeniem. Przelewamy je woda i zostawiamy na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekany czosnek. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w drobna kostkę . Pomidory myjemy i kroimy drobno. Na patelnie do czosnku dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy chwilę . Dodajemy krewetki , następnie pomidory. Smażymy wszystko kilka minut. Doprawiamy tymiankiem , rozmarynem i szafranem. Solimy do smaku. Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu - odcedzamy i podajemy z krewetkami.
smaczny obiad:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię krewetki,ale te większe.
OdpowiedzUsuń