Frykaski , kawałki piersi kurczaka w cieście ala naleśnikowym z odrobiną piwa i dla kolorku z odrobiną kurkumy .
Szybkie pasują na piknik , obiad , imprezkę .
Podajemy na ciepło lub zimno. Podajemy z ketchupem ,sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem.
Drobiowe frykaski .
składniki
2 piersi z kurczaka
100 ml piwa
100 ml mleka
mąka
kurkuma
sól
pieprz
jaka 2 szt
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kawałki - paseczki .
Do miski wlewamy mleko , piwo i wbijamy jajko. Mieszamy widelcem. Dodajemy mąkę tak aby ciasto zrobiło się gęste , jak na naleśniki. Doprawiamy sola , pieprzem i dodajemy odrobinę kurkumy dla koloru.
Kawałki mięsa moczymy w cieście i dajemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoto.
o to ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuń