Pyszne naleśniki z mąki kukurydzianej z farszem z budyniu waniliowego , do tego sos truskawkowy . Pyszne nie tylko dla osób na diecie bezglutenowej .
Naleśniki kukurydziane z sosem truskawkowym i budyniem
składniki
szklanka mąki kukurydzianej ok 200 g
pół szklanki mąki ziemniaczanej
4 jajka
ok 50 ml oleju
2 łyżki cukru
1 szklanka mleka
0,5 szklanki wody
budyń waniliowy
truskawki 1 szklanka
3 łyżki cukru
3 łyżki śmietany 30 %
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki z cukrem i śmietaną ,blendujemy. Wszystkie składniki ciasta na naleśniki miksujemy na gładką masę . Smażymy jak normalne naleśniki. Gotowe smarujemy budyniem i polewamy sosem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz