Wielkanoc zbliża się małymi krokami , dlatego warto wypróbować już teraz różne sposoby na podanie jajek . Te jajka są fajne i inne są w panierce , którą można także zrobić z chleba bezglutenu jeżeli ktoś ma problem z glutenem :)
Opiekane i nadziewane jajka Wielkanocne
składniki
5 jajek
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
1 łyżeczka majonezu
olej
1 surowe jajko
Jajka gotujemy na twardo , obieramy , przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka. Tarta bułkę lekko solimy i doprawiamy pieprzem . Całe jajko rozbijamy widelcem. Połówki białek moczymy w jajku a potem w tartej bułce. Smażymy na głębokim oleju. Odkładamy złociste na ręcznik papierowy . Żółtka ucieramy z musztarda i majonezem . Napełniamy szprycą dziurki po żółtku .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz