Do zrobienia sałatki użyłam zdrową i nieco inną sałatę pak choi , dodałam także troszkę liści zwykłej sałaty masłowej .
Do tego przepyszny filet z pstrąga , żółte pomidory i odrobina sera .
Sałata pak choi z grillowanym pstrągiem i cheedarem
składniki
1 sałata pak choi
4 liście sałaty masłowej
1 żółty pomidor
2 łyżki płatków sera cheedar
sok z cytryny
2 łyżki olej ,3 łyżki sos chili słodki ,sól
pomidorki koktajlowe
Sałatę pak choi odrywamy ,myjemy i rwiemy na mniejsze części to samo robimy z sałatą masłową .
Filet z pstrąga osuszamy solimy ,kropimy cytryną i grillujemy.
Pomidora żółtego kroimy w kostkę . Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Filet z pstrąga rwiemy na kawałki. Sałaty mieszamy , dodajemy pomidory i pstrąga. Do 2 łyżek oleju dodajemy 3 łyżki sosu słodkiego chilli , mieszamy ,polewamy sałatę . Po wierzchu posypujemy startym serem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz