Suplementy

poniedziałek, 7 maja 2012

Cos na deser sorbet jabłkowo-rabarbarowy

Zimny słodki lekki nie ma nic wspanialszego i bez konserwantów .
składniki
 * 4 kawałki rabarbar,
    * 2 szt jabłko,
    * 1 szt białko,
    * 4 łyżki cukier brązowy

Rabarbar i jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. W garnku ok 1 litr wody gotujemy owoce z dodatkiem cukru. Gdy owoce są miękkie miksujemy je blenderem i zostawiamy do ostygnięcia. Białko ubijamy na pianę i mieszamy z zmiksowanymi owocami . Wkładamy do pudełka ,pojemnika i wkładamy do zamrażarki co 20- 30 min mieszamy łyżką ,żeby lody nie zamarzły . Podajemy ozdobione bezą i jabłuszkiem w plasterkach .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz