Suplementy

niedziela, 6 maja 2012

Grillowany bakłażan z salsą

Grillowany bakłażan z salsą z czarnych oliwek ,pomidora i ogórków
składniki
  * 1 szt bakłażan
    * 2 szt pomidory,
    * czarne oliwki,
    * 1 szt cebula,
    * 1 szt ogórek zielony,
    * szczypiorek,
    * 2 szt korniszony,
    * Sól,
    * 1 ząbek czosnek,
    * pieprz,
    * oliwa
    * sos winegret Winiary 
Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie myjemy i osuszamy. Grillujemy go z dwóch stron. Robimy salse. Pomidory ,ogórki ,cebulę i oliwki drobno siekamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek ,posiekany szczypiorek sól,pieprz,oliwę i łyżeczkę proszku sos winegret winiary  do smaku  .Mieszamy salsę chłodzimy . Taką salsę nakładamy na grillowanego  bakłażana.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz