Suplementy

środa, 21 listopada 2012

Pieczona makrela z dipem pomarańczowym

Pieczona makrela z dipem pomarańczowym 
składniki

    2 szt makrela świeża,
    Sól morska- MŁYNEK,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    1 szt pomarańcza,
    kolendra,
    pietruszka zielona,
    sok z limonki do smaku,
    miód
Makrele świeżą myjemy osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku . Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 190 stopniach z termoobiegiem. Pomarańcza dobrze myjemy obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy sok z połowy limonki ,odrobinę miodu sól pieprz do smaku. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną kolendrę i pietruszkę . Upieczona makrele podajemy z dipem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz