Prosta zdrowa sałatka z kaszy jęczmiennej i kukurydzy .
Sałatka z kaszy indyka i kukurydzy
składniki
1 woreczek kaszy jęczmiennej KUPIEC
1/2 puszki kukurydzy,
szyja z indyka,
przyprawa uniwersalna
2 ząbki czosnek,
3 łyżki oleju rzepakowego
natka pietruszki
Szyję z indyka lub inna jego część gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy mięso jest miękkie studzimy je i obieramy od kości. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Natkę pietruszki myjemy ,osuszamy i siekamy. Kukurydze odsączamy na sitku i dodajemy do kaszy. Lekko mieszamy i dodajemy kawałki mięsa. Robimy sos mieszając olej z wyciśniętym czosnkiem i solą do smaku . Wszystko razem mieszamy.
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo :) pycha sałatka :)
OdpowiedzUsuń