Wracamy do rybek , zresztą moich ulubionych. Dziś nowa odsłona pstrąga z sezonowymi owocami tj malinkami z mojej działeczki.
Grillowany pstrąg z sosem malinowym
składniki
1 szt pstrąg
1 szklanka malin
liście boćwiny
1 łyżeczka miodu
oliwa z oliwek
sól morska
pieprz czarny grubo mielony
sok z cytryny
ocet balsamiczny
Pstrąga świeżego myjemy. Osuszamy , odcinamy głowę i płetwy. Filetujemy. Każdy kawałek solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Grillujemy. Robimy sos malinowy. Maliny przebieramy usuwamy brzydkie i robaczywe. Miksujemy z odrobiną miodu , soli i octu balsamicznego do smaku. Pod koniec dodajemy troszkę oliwy i jeszcze raz miksujemy. Gotowy filet serwujemy na liściu boćwiny. Polewamy sosem. Ozdabiamy malinami. Całość kropimy sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz