Zdrowy smaczny makaron powraca jak bumerang . Tym razem w letniej odsłonie z fasolką ,pomidorkiem i pieczarkami. .
Makaron gryczany z letniki warzywami
składniki
1/2 opakowania makron gryczany
5 szt pomidorki cherry
1 garść fasolki szparagowej
15 dag pieczarek
Sól morska
papryka słodka mielona
chilli
natka pietruszki
pieprz kolorowy ziarnisty
olej rzepakowy
Makron gryczany gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki. Fasolkę obieramy i f=gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy ok 1 łyżki, na patelnię dajemy pokrojone pieczarki następnie fasolkę - smażymy. Dodajemy makaron gryczany - mieszamy. Dodajemy posiekany kawałek papryczki chilli. Doprawiamy solą ,pieprzem i papryka słodką. dodajemy pokrojoną pietruszkę. Na koniec dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilkę smażymy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz