Gulasz jest dobry do wszystkiego makaronu , ryżu , kaszy i ziemniaczków . Najlepszy z dodatkiem kaszy i ogóra kiszonego.
Gulasz drobiowo - wieprzowy z włoszczyzną
składniki
2 szt pierś z kurczaka
30 dag schabu
3 szt liść laurowy kamis
3 szt ziele angielskie Kamis
3 szt pieprz kulki
1 opakowanie włoszczyzna mrożona
2 szt cebula
2 ząbki czosnku
Sól morska
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
przyprawa w płynie
uniwersalna przyprawa
4 łyżki oleju
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę , to samo robimy z schabem. Na patelni dużej podgrzewamy olej ok 4 łyżki i smażymy mięso. Kiedy mięso zrobi się złote dodajemy pokrojoną cebulę , ziele angielskie. Liść laurowy i pieprz w kulkach. Smażymy chwilę. Dodajemy worek włoszczyzny mrożonej. Dusimy. Dodajemy sól do smaku i zalewamy gorąco przegotowaną wodą. Dusimy na małym płomieniu pod przykryciem. Co jakiś czas mieszamy. Następnie dodajemy starty na tarce czosnek. Kiedy mięso jest miękkie robimy zasmażkę. Rozpuszczamy masło mieszamy je z mąką. Dodajemy do gulaszu. Mieszamy doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną.
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń