Fajna sałatka z ryżu brązowego i pomidorków. A sos .. to jajko na miękko .
Sałatka ryżowa z jajkiem na miękko
składniki
1 woreczek ryżu brązowego Podravka
4 pomidory
4 jajka
Sól morska
natka pietruszki
szczypiorek
pieprz biały
Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy go. Jajka gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu jajka obieramy je i wkładamy do miseczki Następnie siekamy je nożem . Powstanie sos do sałatki z kawałkami białka. Jajka solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Pomidory myjemy i kroimy drobno. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy drobno. Do miski wkładamy ugotowany ryż pomidory posiekaną zieleninę i dodajemy sos jajkowy. Mieszamy i doprawiamy solą do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz