Coś innego połączenie naszej kaszy z pesto tez z polszczonym czyli z natki pietruszki.
Kasza Krakowska , kóra użyłam pochodzi z ekologicznych upraw i jest firmy SYMBIO.
Bardzo dobra i smaczna.
Kasza gryczana łamana z pesto pietruszkowym
składniki
1 opakowanie kasza łamana gryczana Krakowska Symbio
2 ;pęczki natka pietruszki
3 łyżki orzeszki piniowe
3 łyżki oliwy z oliwek
Sól morska
2 ząbki czosnku
2 łyżki parmezanu startego
Kaszę gryczana łamana gotujemy według przepisu na opakowaniu. '
Po ugotowaniu odstawiamy. Robimy pesto. Natkę myjemy osuszamy i siekamy.
Czosnek blendujemy dodajemy orzeszki i tez je blendujemy dolewamy oliwy
i dodajemy pokrojoną natkę. Wszystko blendujemy , doprawiamy solą do
smaku. Na koniec dodajemy starty parmezan. Pasto dodajemy do ciepłej
kaszy i wszystko razem mieszamy. Danie gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz