Smaczna pasta kanapkowa z kaszy gryczanej łamanej do tego tuńczyk w oleju , cebulka i korniszony.
Do pasty użyłam ekologicznej kaszy Symbio.
Śniadaniowa pasta z kaszy i tuńczyka w oleju
składniki
1/2 opakowanie kaszy gryczanej łamanej Krakowskiej Symbio
5 korniszonów
1 szt cebula biała
1 puszka tuńczyka kawałki w oleju
pieprz biały
Sól morska
Kaszę gryczana łamana gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy aby wystygła. Cebule obieramy i siekamy bardzo drobno. Puszkę z tuńczykiem otwieramy i dodajemy do zimnej kaszy . Dobrze mieszamy. Dodajemy cebulkę. Korniszony kroimy drobniutko i dodajemy do pasty. Wszystko dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy na ok 1 godzinę aby pasta przegryzła się :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz