Suplementy

środa, 18 stycznia 2012

Paprykowy gulasz z soserem Winiary

SKŁADNIKI:
  • * 1 szt polędwica,
  • * 2 szt papryka czerwona,
  • * 2 łyżki soser,winiary
  • * masło,
  • * czerwona papryka mielona ok 1 łyzeczka
  • * warzylion Winiary  
  • Polędwiczkę myjemy suszymy ,odcinamy błony .Kroimy w kosteczkę . Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy mięsko .Wsypujemy czerwoną paprykę w proszku .Mieszamy . Doprawiamy przyprawą warzylion Winiary  .Podlewamy wodą ok 2 szklanki .Paprykę wkładamy do piekarnika i podpiekamy ją . Następnie wyciągamy upieczona paprykę i ściągamy skórkę .Miazgę z papryki wkładamy do mięsa ,mieszamy .Dusimy pod przykryciem .Dodajemy soser  żeby ładnie nam zagęścił sos.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz