- * 1 szt polędwica,
- * 2 szt papryka czerwona,
- * 2 łyżki soser,winiary
- * masło,
- * czerwona papryka mielona ok 1 łyzeczka
- * warzylion Winiary
- Polędwiczkę myjemy suszymy ,odcinamy błony .Kroimy w kosteczkę . Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy mięsko .Wsypujemy czerwoną paprykę w proszku .Mieszamy . Doprawiamy przyprawą warzylion Winiary .Podlewamy wodą ok 2 szklanki .Paprykę wkładamy do piekarnika i podpiekamy ją . Następnie wyciągamy upieczona paprykę i ściągamy skórkę .Miazgę z papryki wkładamy do mięsa ,mieszamy .Dusimy pod przykryciem .Dodajemy soser żeby ładnie nam zagęścił sos.
środa, 18 stycznia 2012
Paprykowy gulasz z soserem Winiary
SKŁADNIKI:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz