Składniki:
- 1 szt filet pstrąg,
- bazylia,
- 1 łyżka masło,
- Sól,
- 1 łyżka cytryna sok,
- 1 szt pomidor,
- czosnek,
- 1 szt sos ziołowo-czosnkowy,
- 1 łyzka majonez,
- 1 szt jogurt naturalny
-
Pstrąga solimy solą ziołową .Kropimy cytryna .Smażymy na masełku . Pomidora kroimy w plastry ,smażymy na patelni ,na maśle po smażeniu pstrąga .Solimy . Na filet kładziemy usmażonego z obu stron pomidora ,na to listek bazylii i następny filet .Podajemy z sosem czosnkowym .Majonez mieszamy z jogurtem z sosem w proszku i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Sos musi być silnie schłodzony .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz