Petarda , sam tatar nie ważne czy z ryby czy z wieprzowiny , uwielbiam. Dziś swojego podałam w opiekanej cieplutkiej chrupiącej bułce , niesamowite przeżycie smakowe .
Tatar wieprzowy w zapiekanej bułce
składniki
polędwica wieprzowa 20 dag
1 żółtko
1 cebula
3 ogórki konserwowe
olej
sól
pieprz
bułka kajzerka
Świeżutkie mięso albo drobno siekamy nożem ja tak robię albo mielimy na grubszych oczkach. Cebule i ogórka kroimy drobno. Do mięsa dodajemy sól,pieprz, żółtko i dobrze wyrabiamy . Dodajemy pokrojoną cebulę i ogórka, olej dobrej jakości. Jeszcze raz dobrze mieszamy. Z bułki odkrawamy daszek wyciągamy środek bułki i wkładamy ją do tostera w celu zarumienienia. Do bułki nakładamy tatara ,ozdabiamy.