SKŁADNIKI:
- * 30 dag wątróbka kurzej
- * 2 szt cebula biała,
- * 1 szt gruszka,
- * 1 szt jabłka kwaśne,
- * 2 łyżki oliwa,
- * 2 łyżki mąka,
- * 1 łyżka warzylion
- *pieprz
Wątróbkę oczyszczamy z żyłek,przelewamy wodą odsączamy z wody .Obtaczamy w mące .Olej ok 2 łyżki rozgrzewamy na patelni smażymy wątróbkę z obu stron . Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę wymieszaną z mąką jaka pozostała od obtaczania wątróbki.Jabłko i gruszkę obieramy usuwamy gniazda nasienne . Owoce kroimy w kostkę dodajemy na patelnie.Mieszamy .Pod koniec doprawiamy warzylionem ,mieszamy ,podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem .doprawiamy pieprzem Tak długo aż cebulka bedzie miękka .
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz