1 szt pstrag filet,
* Przyprawa do ryb,
* cytryna,
* 1/2 opakowanie makaron ryżowy Taotao
* 1 szt pomidor,
* 2 łyżki groszek konserwowy,
* 1 szt marchewka,
* Sól,
* pieprz biały
* oliwa czosnkowa
Makaron zalewamy wrzątkiem nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min . Filet z pstrąga doprawiamy przyprawą do ryb i smażymy na patelni grillowej . Pomidora obieramy z skórki . Makaron odcedzamy i studzimy . Dodajemy do niego pokrojonego pomidora i odcedzony groszek . Mieszamy doprawiamy solą ,pieprzem i oliwą czosnkową . Filet kroimy na kawałki i dodajemy do sałatki .Wszystko kropimy sokiem z cytryny.Marchewkę obieramy kroimy na cienkie słupki ozdabiamy danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz