- 1/2 szkl Kuskus,
- 1 szt miruna,
- oliwa,
- Oliwki czarne,
- Ziarenka smaku
- natka pietruszki,
- 3 łyżki groszek,
- Przyprawa do ryb
niedziela, 27 listopada 2011
Miruna z kuskusem i oliwkami
Do 1/2 szklanki kuskus dodajemy troszkę ziarenek smaku i zalewamy wrzątkiem 0,5 cm nad poziom kaszy .Nakrywamy i odstawiamy .Następnie studzimy kaszę ,mieszamy .Dodajemy do niej posiekaną natkę pietruszki ,groszek i troszkę oliwy -mieszamy . dodajemy pokrojone w plasterki oliwki. Rybę mirunę doprawiamy solą i przyprawą do ryb .Smażymy ,studzimy i kroimy na kawałki dodajemy do sałatki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz