Świąteczna rybka troszkę inaczej .w jabłuszkach i bakaliach z aromatem cynamonu . Dzieci i dorośli pokochaja ją no i nie ma ości .
Mirunę kroimy na porcje posypujemy solą i słodka papryką .smażymy na patelni.Gdy rybka jest upieczona ściągamy ją z patelni .Na patelnie dajemy pokrojone jabłuszko w równą kosteczke ,rodzynki,kawałek laski cynamonu i ananasy kolorowe.podlewamy białym winem ok 2 łyżki redukujemy ,mieszamy podlewamy odrobinę bulionem i dajemy odrobinę masła .Mieszamy wkładamy z powrotem rybę na patelnie .Serwujemy po chwili.
Mirunę kroimy na porcje posypujemy solą i słodka papryką .smażymy na patelni.Gdy rybka jest upieczona ściągamy ją z patelni .Na patelnie dajemy pokrojone jabłuszko w równą kosteczke ,rodzynki,kawałek laski cynamonu i ananasy kolorowe.podlewamy białym winem ok 2 łyżki redukujemy ,mieszamy podlewamy odrobinę bulionem i dajemy odrobinę masła .Mieszamy wkładamy z powrotem rybę na patelnie .Serwujemy po chwili.
1 szt miruna
wino białe ok 2 łyżki
bulion ok 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
rodzynki ok 2 łyżki
ananas kandyzowany ok 2 łyżki
sól
papryka słodka
jabłko
kawałek laski cynamonu
wino białe ok 2 łyżki
bulion ok 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
rodzynki ok 2 łyżki
ananas kandyzowany ok 2 łyżki
sól
papryka słodka
jabłko
kawałek laski cynamonu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz