Pyszna rybka w warzywach można podawać na ciepło i na zimno.
Składniki:
* 1/2 kg miruna,
* 4 szt marchewka,
* 6 szt morele suszone,
* 4 szt korniszony,
* masło,
* warzylion Winiary
* ketchup,
* Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
* sok z limonki
Rybę solimy i doprawiamy pieprzem grillujemy lub smażymy . Odkładamy w ciepłe miejsce.Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach .Podsmażamy ją na maśle .Do szklanki wody dajemy łyżeczkę warzylionu mieszamy tym co chwilke podlewamy marchewkę .Dodajemy pokrojone w paski morele. Dusimy dalej .Gdy marchewka jest miękka dodajemy pokrojone korniszony i ketchup mieszamy . Jeszcze chwilę smażymy kropiąc sokiem z limonki.Mieszamy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz