Na drugi dzień świąt czy Sylwestra proponuje pyszne roladki nadziewane pieczarkami z cebulką .
Roladki są bardzo dobre i kruche .Polałam je sosem własnym z dodatkiem sosera Winiary .
Składniki
* 1 kg mięso szynka,
* 25 dag pieczarki świeże,
* 1 szt cebula biała,
* sól ziołowa,
* ziarenka smaku Winiary
* soserWiniary
* mąka,
* 3 łyżki oliwa,
* 1 szt kostka wieprzowa
Kupujemy ładną szynkę i kroimy ją w plastry . Plastry rozbijamy tłuczkiem jak schabowe. Posypujemy ziarenkami smaku .Pieczarki obieramy kroimy w słupki ,cebule kroimy w piórka . Na rozbite mięsko kładziemy 3-4 słupki pieczarka i parę piórek cebuli zawijamy i spinamy wykałaczką .Wierzch solimy solą ziołową .Obtaczamy w mące . Smażymy w brytwance .Gdy się zarumienią z dwóch stron podlewamy je wodą z bulionem wieprzowym . Dusimy do miękkości .Pod koniec dodajemy soser i jeszcze chwile dusimy ,aż sos zgęstnieje.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz