Wołowinę gotujemy gdy będzie miękka wyciągamy ją i kroimy w paseczki . W osobnym garnku gotujemy udka z dodatkiem 2 łyżki ziarenek smaku ,gdy będą miękkie wyciągamy i kroimy je w paseczki . Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce duże oczka .Cebulę siekamy ,paprykę kroimy w cieniutkie paseczki .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone i starte warzywa doprawiamy 1 łyżką słodkiej papryki .Do wywaru po udkach wkładamy mięso z udek ,wołowe i podsmażone warzywa .Gotujemy doprawiamy przyprawą do flaków,majerankiem i solą jeżeli jest taka konieczność .Doprawiamy pieprzem .Na patelni na maśle robimy zasmażkę 1 stopnia dolewamy bulionu dobrze mieszamy wlewamy do garnka z naszymi flaczkami .Wyciskamy czosnek mieszamy i podajemy .
* 30 dag wołowina,
* 2 szt udka kurczaka,
* 1 szt papryka czerwona,
* 1 szt marchewka,
* 1 szt cebula biała,
* 1 szt pietruszka,
* 2 ząbki czosnek,
* 2 łyżki majeranek,
* słodka papryka Prymat,
* ziarenka smaku Winiary
* 1 łyżka mąka,
* 2 łyżki przyprawa do flaczków,
* 1 łyżka masło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz