Potrawa delikatna niskokaloryczna -cos fajnego n a święta i nie tylko .
Składniki:
- 1 szt karp,
- 1/4 szt kalafior,
- 1 szt marchewka,
- 1 szt pietruszka,
- Sól,
- sok z cytryny,
- kostka warzywna Winiary
- 1 szt żelatyna
-
Karpia filetujemy . Następnie w garnku gotujemy 1 litr wody z marchewka ,pietruszką i kalafiorem .Doprawiamy solą kostką warzywną .Gdy warzywa są miękkie wkładamy filety karpia .Gotujemy ok 7 min . Wyciągamy karpia i warzywa . Wywar odcedzamy i dodajemy sok z cytryny do smaku . Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru .W salaterce układamy karpia i pokrojone warzywa .zalewamy żelatyną ,Odstawiamy do zastygnięcia .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz