składniki
* 10 dag ogonówka Zimbo
* 5 szt ziemniaki,
* 2 szt kostka rosołowa winiary
* śmietana,
* 1 ząbek czosnek,
* 1/2 szt cebulka
* 1 łyżka masło,
* 10 dag ser zółty,
* sól czosnkowa,
* cebulka smażona kamis
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę .Cebulę 1/2 szt obieramy i drobno siekamy . Czosnek obieramy wyciskamy .W dużej patelni rozpuszczamy masło . Na patelnie dajemy pokrojone ziemniaki ,cebulę .Smażymy doprawiamy solą czosnkowa .przyprawą złota cebulka . Pod koniec smażenia dajemy wyciśnięty czosnek. Zalewamy rozrobionym bulionem . Gotujemy do miękkości . Następnie miksujemy na krem . Zaciągamy śmietanką . Z ogonówki robimy makaron krojąc ją na cienkie paseczki . Zupę ozdabiamy startym serem .
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz