* 2 szkl kapusta kiszona,
* 2 szt marchewka,
* 4 szt ziemniaki,
* 2 szt pomidor,
* 1 szt cebula,
* 2 łyżki masło,
* 1 szt liść laurowy,
* 3 kulki pieprz ziarnisty,
* 3 szt rosołek drobiowy winiary
* pieprz,
* 2 łyżki mąka
Do garnka z wodą dajemy lekko pokrojoną kapustę .Gotujemy ok 15 min .Następnie dodajemy kostki rosołowe,pieprz w kulkach i liść laurowy . Ziemniaki i marchew obieramy . Marchew ścieramy na tarce ,ziemniaki kroimy w kostkę dodajemy do kapusty.Pomidora myjemy kroimy w kostkę dodajemy do zupy . Gotujemy do miękkości ziemniaków. Cebulę siekamy smażymy na złoto na maśle .Dodajemy do kapuśniaka .Robimy zasmażkę pierwszego stopnia i dodajemy do kapuśniaka . Zagotowujemy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz