poniedziałek, 2 stycznia 2012

Mój pyszny kapuśniak z smażoną cebulką na rosołu Winiary

 * 2 szkl kapusta kiszona,
    * 2 szt marchewka,
    * 4 szt ziemniaki,
    * 2 szt pomidor,
    * 1 szt cebula,
    * 2 łyżki masło,
    * 1 szt liść laurowy,
    * 3 kulki pieprz ziarnisty,
    * 3 szt rosołek drobiowy  winiary
   * pieprz,
    * 2 łyżki mąka
Do garnka z wodą dajemy lekko pokrojoną kapustę .Gotujemy ok 15 min .Następnie dodajemy kostki rosołowe,pieprz w kulkach i liść laurowy . Ziemniaki i marchew obieramy . Marchew ścieramy na tarce ,ziemniaki kroimy w kostkę dodajemy do kapusty.Pomidora myjemy kroimy w kostkę dodajemy do zupy . Gotujemy do miękkości ziemniaków. Cebulę siekamy smażymy na złoto na maśle .Dodajemy do kapuśniaka .Robimy zasmażkę pierwszego stopnia i dodajemy do kapuśniaka . Zagotowujemy .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz