Karkóweczka hmm dobra ale wybieramy jak najmniej tłustą ,super smakuje na ostro .
składniki
* karkówka,
* oliwa,
* papryka słodka kamis
* papryka ostra kamis,
* pieprz cytrynowy,
* pieprz biały kamis
* soser Winiary
* sól czosnkowa
* sól ziołowa,
* 1 łyżka mąka
Karkówkę kroimy w plastry .do oliwy dodajemy wszystkie przyprawy .Marynatę mieszamy i wkładamy do niej mięso . Zostawiamy tak ok 30 min . Następnie rozgrzewamy głęboką patelnie . Wkładamy mięso wraz z marynata i smażymy na złoto .Następnie opruszamy mąką mieszamy i zalewamy wodą . Dusimy do miękkości .Pod koniec dodajemy ok 1 łyżki soseru .Soser z powoduje ,że nasz sosik ładnie się zagęści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz