Na zielono z fetą
Zielona pasta z fetą i sezamem - składniki:
- makaron lubella - 1 opakowanie
- sól - 2 szczypty
- szpinak (może być mrożony) - 1 opakowanie
- pieprz - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- ziarno sezamu - 2 łyżki
- feta - 1 opakowanie
- Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 3 sztuki
- cytryna - 1 łyżeczka
Zielona pasta z fetą i sezamem - sposób przygotowania:
- Makron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek .Po ugotowaniu odcedzamy . Sezam uprażyć na patelni .
- Do dużej patelni wkładamy szpinak i skruszone kostki czosnkowe ,oraz łyżkę oliwy z oliwek .Podsmażamy ,dodajemy makaron ,mieszamy .Dodajemy pokruszony ser feta .doprawiamy sola i pieprzem .
- Podajemy posypane ziarenkami uprażonego sezamu .
-
Feta i szpinak, mariaż doskonały :)
OdpowiedzUsuńI jeszcze pełnoziarnisty makaron - nic więcej nie potrzeba!