Pyszna ogórkowa podana z jajeczkiem i koperkiem. * 4 szt ziemniaki,
* 1 woreczek ryżu
* 1 szkl marchewka,
* 4 szt jaja,
* 3 szt kostka bulionowa Winiary
* 1 łyżka mąka,
* koperek,
* 1 łyżka masło,
* 4 szt ogórki kiszone,
* pieprz kamis
* 1 szt cebula,
* 1/2 szt śmietana 18 proc
W garnku z woda rozpuszczamy 3 kostki bulionu drobiowego i zagotowujemy . dodajemy pokrojone ziemniaczki ,starta na tarce duże oczka marchewkę .Gotujemy ok 8 min i dodajemy woreczek ryżu mieszamy zupkę. Na patelni na masełku podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę z ogórkami pokrojonymi w kosteczkę .Smażymy ok 5 min ,żeby ogórki zmiękły dodajmy łyzke mąki i dobrze mieszamy zalewamy szklanka rosołku ,mieszamy i wlewamy do garnka z naszą zupka . Doprawiamy pieprzem do smaku ,wlewamy także ok 1/2 szklanki kwasu z słoika z ogórkami . Gotujemy jeszcze z 10 min i zaciągamy śmietaną . Podajemy z jakiem i posiekanym koperkiem .
SMACZNEGO
jajko w ogorkowej? pierwszy raz widzę, ale ciekawe.
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalny pomysł na ogórkową! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń