Pieczony pstrąg z bakaliami i pomidorkami koktajlowymi
Rybkę robimy na grillu ewentualnie w piekarniku
składniki
* 1 szt pstrąg,
* cytryna,
* 1 łyżka masło,
* 1 łyżka pestki dyni,
* 1 łyżka orzeszki pistacjowe,
* 1 łyżka słonecznik,
* cebula czerwona,
* Sól,
* 3 szt pomidorki koktajlowe,
* 1 łyżeczka owoce goji
Pstrąga myjemy osuszamy. Rybę solimy także w środku brzuszka. Cytrynę 1/4 jej części kroimy w kostkę i wkładamy do brzuszka wraz z kawałkiem masła. Cebule czerwona kroimy w piórka układamy na pstrągu . Rybę zawijamy w folie posmarowana masłem i wkładamy na ruszt grilla albo do nagrzanego piekarnika na ok 30 min . Na patelni wszystkie bakalie prażymy. Po ok 25 min pstrąga lekko rozwijamy dodajemy pomidorki i bakalie i układamy na grillu ewentualnie wkładamy do piekarnika na ok 6min. Ryba jest gotowa -posypujemy ją posiekanym koperkiem ,szczypiorkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz