sobota, 5 maja 2012

Sałatka wiosenna z paluszkami krabowymi

Sałatka wiosenna lekka  z paluszkami krabowymi 
składniki
    * 4 szt paluszki krabowe,
    * 2 szt jajko,
    * 1/2 szt sałata zielona,
    * sos winegret Winiary
    * oliwa,
    * 1/4 szt ser feta,
    * 1/4 pęczka natka pietruszki
Sałatę zielona myjemy rwiemy na kawałki i układamy na półmisku. Robimy sos winegret i odstawiamy. Paluszki krabowe kroimy w małe kawałki. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w duże kawałki. Ser feta kruszymy lub kroimy w kostkę dodajemy do sałatki . Sałatkę polewamy sosem i ozdabiamy natka pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz