Pokrzywę wybieramy młodziutką ,moczymy ją chwilę w zimnej wodzie.
składniki
* 1/3 szt sałata lodowa,
* 3 łyżki kukurydza,
* 1/2 szt mozzarella,
* 1/4 szt cebula czerwona,
* oliwa,
* pieprz,
* LISC POKRZYWY
Sałatkę lodowa kroimy w paseczki . Układamy na talerzu . Cebule kroimy w piórka. Ser mozzarella kroimy w kawałki dodajemy do sałatki. Posypujemy kukurydzą . Dodajemy młode listki pokrzywy .Listki przelewamy gorącą wodą . Doprawiamy solą ,pieprzem i oliwą . Podajemy
Ślicznie wygląda ta sałatka i z pewnością pyszna :)
OdpowiedzUsuńNie przelewała Pani pokrzywy wrzącą wodą przed podaniem ?
Dziękuję za dodanie przepisów do naszej akcji "Rośliny jadalne z polskiej łąki i lasu".
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka