Sałatka słoneczna z oliwkami jakiem i tuńczykiem . Super dobra i lekka.
składniki
1 garść fasolka szparagowa,
4 szt jajka,
4 łyżki Oliwki czarne,
1/2 puszki tuńczyk kawałki w oleju,
sos winegret,
2 szt marchewka młoda,
szczypior,
1 łyżka olej kujawski
pomidor
Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki ,marchewkę skrobiemy i kroimy w plasterki . Warzywa gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki . Oliwki odcedzamy z zalewy . szczypior siekamy . Tuńczyka odcedzamy z zalewy . Pomidora kroimy na mniejsze kawałki . Robimy sos winegret na bazie oleju kujawskiego .Mieszamy odstawiamy . Składniki sałatki mieszamy z sobą polewamy sosem winegret . Na wierzch kładziemy tuńczyka .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz