Zdrowy kolorowy obiadek na koniec lata .
składniki
1/2 paczki makaron świderki,
1 szt bakłażan,
2 łyżki sos chilli słodki,
olej kujawski,
Bukiet smaku Kamis
2 szt kukurydza kolba młoda,
szczypior,
Sól morska- MŁYNEK,
Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy n a ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej . Kukurydzę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko . Dodajemy sól,pieprz do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz